Rozumiem
Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies, aby umożliwić funkcjonowanie strony i lepiej spełniać Twoje wymagania. Kontynuując przeglądanie serwisu akceptujesz wykorzystywanie plików cookies. Szczegółowe informacje można znaleźć tutaj.
Wyszukiwanie zaawansowane >>
Wczytuje wyszukiwanie...
0
liczba produktów: 0
Znak 01/2020
KSIĄŻKA

Znak 01/2020

Wydawnictwo: ZNAK
Rok wydania: 2020
Miejsce wydania: Kraków
Stron: 120
Format: 20.0x27.0cm
Oprawa: miękka
ISBN: 977004448820101
Cena katalogowa: 22.90 zł
Nasza cena: 15.92
Oszczędzasz: 6.98 zł
Zamawiana ilość:  
Dostępna: do 48h

Koszt dostawy:

Paczka w Ruchu: od 7.99 zł
Paczkomaty: od 10.99 zł
Poczta Polska: od 13.99 zł
Kurier DHL: od 12.99 zł

Opis

Jedzenie przyszłości W obliczu postępującej katastrofy klimatycznej oraz rosnącej liczby ludności temat jedzenia wydaje się jednym z najważniejszych wyzwań współczesności. Z jednej strony marnujemy 1/3 światowej produkcji żywności, a z drugiej – co trzeci człowiek na Ziemi cierpi z powodu głodu bądź niedożywienia. W związku z tym kwestia tego, co pojawia się na naszych talerzach, nie może pozostawać sprawą indywidualnego wyboru, lecz, siłą rzeczy, stanowi część ogromnej sieci produkcji i dystrybucji żywności, która wymaga znacznych korekt. W Temacie Miesiąca: Czy z naszych stołów znikną kawa, wino i kakao? Kiedy zjemy burgera z in vitro? Jak rozbudzić w sobie czułość dla jedzenia? Odpowiadają: Zbigniew M. Karaczun, Ewa Kopczyńska, Krzysztof Kornas i Marta Sapała Ponadto w numerze: Ostatni Żyd w Afganistanie Niezwykła historia Zablona Simontowa Lekcje z Amazonii Rozmowa z misjonarką w Peru Nie urodzić się wcale Antynatalizm i jego argumenty Literatura Gitkiewicz, Hund, Springer i Bonowicz o Bargielskiej
Zadzwoń: 505 751 600
Realizacja: tenkai.plSystemy informatyczne